Hoe knutsel je jouw eigen moodboard

Een moodboard is een verzameling van foto’s, quotes, kaartjes en nog veel meer. Een moodboard heeft als doel om een bepaalde sfeer of stijl met verschillende afbeeldingen of woorden te creëren door ze naast elkaar en over elkaar heen te plakken. Hier een aantal tips om jouw eigen moodboard te maken.

Stap 1. Kies een onderwerp voor jouw moodboard

Als je een moodboard gaat maken is het de bedoeling dat je geen lege ruimtes kunt zien, daarom is het heel erg belangrijk om een onderwerp te kiezen om te voorkomen dat het te druk wordt. Natuurlijk wil je zo veel mogelijk verschillende afbeeldingen en teksten vinden, maar als je die bij verschillende onderwerpen zoekt raak je de sfeer van jouw moodboard kwijt. Dus door een onderwerp voor jouw moodboard te kiezen krijg je een mooie sfeer die jij met jouw onderwerp wilt laten zien.

Stap 2. Verzamelen 

Verzamel alle foto’s, teksten en kaartjes die bij jouw gekozen onderwerp passen. Let wel goed op dat als je afbeeldingen uit een tijdschrift knipt dat er niet op de achterkant een ander mooi plaatje staat waar je doorheen gaat knippen.

Stap 3. Kill your darlings

Nu je alle mooie afbeeldingen hebt die bij jou onderwerp passen moet je gaan selecteren welke je het liefst op je moodboard hebben wilt. Want helaas passen ze waarschijnlijk niet allemaal.

Stap 4. Vormgeven

Nu je al je foto’s hebt uitgekozen kun je beginnen met het vormgeven van je moodboard. Wees niet bang om een beetje overlappend te werken met je plaatjes, dit zorgt juist voor extra dimensie. Ook kun je hoekjes van je plaatje afhalen om te zorgen dat je het volgende plaatje niet te ver overlapt. Teksten en quotes kun je het best als laatst over je plaatjes heen plakken in plaats van onder lappend met een ander plaatje. Als je de teksten of quotes onder andere plaatjes verstopt raak je de intentie van je tekst kwijt en is het misschien niet meer duidelijk leesbaar.

Stap 5. Locatie

Kies een plekje in je huis of op je slaapkamer om je moodboard op te hangen of neer te zetten. Kies een plek met een rustige achtergrond om te zorgen dat je moodboard beter uitkomt. Als jouw onderwerp van je moodboard een kamer of interieur is kun je jouw moodboard makkelijk mee nemen naar de winkel. Zo kun je gerichter winkelen. 

Bron:  https://www.entertainmentwise.com/nl/5-beste-manieren-om-herinneringen-te-bewaren/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *