piano noten lezen

Piano noten lezen – Dit moet je weten!

als jij piano speelt ben je waarschijnlijk al bekend met de noten. Dit is namelijk hoe je weet welke toets je moet indrukken. Piano noten lezen kan bij het spelen van piano erg van belang zijn. Dit maakt het makkelijker om liedjes die je leuk vind te kunnen spelen, aangezien je niet naar een notatie hoeft te zoeken die je begrijpt. Je kunt gewoon beginnen. Voor veel mensen lijkt het lezen van piano noten erg moeilijk. Maar dit hoeft zeker niet waar te zijn. 

piano noten lezen

Verschillende manieren van noteren

Om te weten wat de voordelen zijn van het kunnen lezen van piano noten moet je natuurlijk eerst wel weten hoe deze zijn opgeschreven. Dit kan namelijk op verschillende manieren en wordt ook op verschillende manieren gedaan. Als jij jezelf bekend hebt gemaakt met een aantal akkoorden zal dit je misschien niet zo verbazen. Veel mensen kennen de notenbalk wel. Hier staan de noten op een balk van 5 horizontale lijnen genoteerd. Maar als jij niet weet welke plek wat betekent kan jij daar niet veel mee. Gelukkig worden noten en akkoorden vaak ook als letters genoteerd. Vooral voor beginners of mensen die dit proberen te leren online zullen dit vaak of vaker tegenkomen. 

Verschillende moeilijkheidsgraden

De moeilijkheidsgraad van piano noten lezen ligt aan veel dingen. Zoals gezegd zijn er meerdere manieren om noten op te schrijven. Er zijn dus ook meerdere manieren op noten te lezen. Ook ligt het aan je niveau. Als je al veel ervaring hebt met piano spelen, zal je waarschijnlijk meer bekend zijn met sommige dingen waardoor deze ook makkelijker voor je zijn. Ook op leeftijd worden verschillen gemaakt. Een 7 jaar oud kind zal waarschijnlijk de notenbalk anders aangeleerd krijgen dan een 27 jaar oude volwassenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *