Java

De leukste dingen om te doen in Java-eiland

Java is het centrale knooppunt voor zaken en natuurlijk ook voor reizen. De hoofdstad van Indonesië, Jakarta, ligt in het westen van dit enorme eiland en vanaf daar naar het oosten ligt veel bezienswaardigheid, zoals tempels, weelderige velden en heuvels, vulkanische bergen, watervallen, kastelen en regenwouden. Bovendien wemelt Java van kunst, eten en cultuur. Veel reizigers vinden het moeilijk om al deze zaken te negeren als ze een overland reis door Java maken. Hier zijn de leukste dingen om te doen in Java.

Winkelen in Bandung

Wanneer gesproken wordt over winkelen in Java, zal Bandung zeker in gedachten komen. Bandung is vooral beroemd om kleding en de outlets voor veel designer producten, spijkerbroeken en ook elektronica. Bovendien is het slechts een korte reis van Jakarta, waardoor het een populaire weekendbestemming is. Als klap op de vuurpijl is het eten goedkoop en heerlijk, wat fijn is tussen al het winkelen door. Winkelen hier betekent variërend van fabriek outlets tot lokale winkels, je kunt er zeker van zijn dat je iets vindt dat je leuk vindt.

Java

Bewonder de Borobudur-tempel

De Borobudur-tempel is een van de bekendste attracties in Indonesië en bestaat uit een groot boeddhistisch tempelcomplex in Midden-Java. Het is gemakkelijk om de Borobudur te bezoeken vanuit de naburige stad Yogyakarta tijdens een dagtocht, en de tempel is een indrukwekkend overblijfsel uit een andere tijd, gebouwd in de 9e eeuw. Het is ook een UNESCO-werelderfgoed en heeft gebeeldhouwde figuren van Boeddha. De Borobudur is ook de grootste boeddhistische tempel ter wereld en je kunt over het hele gebouw klimmen, inclusief tot aan het centrale platform dat je een fantastisch uitzicht over de rest van het complex biedt. Het is bijzonder mooi bij zonsopgang en zonsondergang, dus probeer je bezoek te timen om het meeste uit de natuurlijke lichtshow hier te halen.

Wacht niet langer en boek vandaag nog je vakantie naar het prachtige Java!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *